Notice: Trying to get property of non-object in /www/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 206

Goede domeinnaam voor een webshop is belangrijk

Waarom is een goede domeinnaam voor een webshop belangrijk?
Een domeinnaam is de naam die gebruikt wordt gebruikt voor de URL van je website. Veel bedrijven kiezen ervoor indien de domeinnaam nog vrij is, de bedrijfsnaam te gebruiken als domeinnaam. Bijvoorbeeld Zalando is een bedrijf en de domeinnaam is www.zalando.nl. Naast het vastleggen van 1 domeinnaam kan je er ook voor kiezen om meerdere domeinnamen vast te leggen. Dit als doel om ervoor te zorgen dat je bedrijf of webshop beter gevonden wordt. Je vergroot de kans dat iemand die een andere domeinnaam intypt als je hoofddomein dat deze ook bij je webshop terecht komt.  Zalando heeft bijvoorbeeld www.zalando.com, www.zalando.eu en nog veel meer. Als je www.zalando.com intypt komt je op de website van zalando.nl terecht. Een goede domeinnaam zorgt voor bezoekers op je webshop die wellicht iets kopen.

Wat is een goede domeinnaam?
Het kiezen van een goede domeinnaam voor je webshop is niet makkelijk. Er zijn verschillende factoren waarmee rekening gehouden moet worden bij de keuze voor een domeinnaam. Allereerst moet de naam niet te lang zijn en pakkend. De domeinnaam moet relevantie hebben met betrekking tot de producten die je verkoopt. Veel ‘goede’ domeinnamen met de .nl extensie zijn de afgelopen jaren al vastgelegd. Daarom komt Google met nieuwe extensies die gebruikt kunnen worden bij het kiezen van een domeinnaam. Door de uitbreiding van domeinnaam extensies kunnen nieuwe webshop eigenaren uit meer interessante domeinnamen kiezen die niet alleen op .nl eindigen. Domeinnaam voor een webshop - MKB Webpartner - Zevenbergen - Etten-Leur - Breda - Roosendaal - Bergen op Zoom - Dordrecht - Gorichem - Oosterhout

Wat veranderd Google met domeinnaam extensies?
Momenteel gebruiken de meeste bedrijven de extensie van .nl of .com. Echter door de verzadiging van de domeinnamen met deze extensies heeft Google nieuwe domeinnaam extensies toegevoegd waardoor nieuwe webshop eigenaren uit meer domeinnamen kunnen kiezen. Naast de standaard .nl of .com kunnen bedrijven in verschillende sectoren kiezen voor de extensie in drie categorieën. De productextensie, locatie-extensie of koppelextensie.

Productextensie: Hier wordt een product vertegenwoordigd. Voor een webshop ideaal om het product wat verkocht wordt te koppelen aan de domeinnaam. Bijvoorbeeld: .audio, .bike, .boutique.
Locatie-extensie: Hier wordt de locatie van een webshop of winkel gebruikt. Echter heeft google op dit moment nog maar 2 locatie-extensie die gebruikt kunnen worden. Deze zijn: .amsterdam en .frl. Google wilt eerst uitsluiten dat er geen misbruik wordt gemaakt dat iemand uit Zeeland .amsterdam gebruikt om bezoekers te lokken.
Koppelextensies: Hier worden geen producten vertegenwoordigd in de domeinnaam maar door gebruik van twee woorden een koppeling gemaakt. Hierbij kan gedacht worden aan, .sale, .deals of .shop.

Welke domeinnaam extensie is het beste?
Afhankelijk van jouw doelgroep en wat je verkoopt kan je kiezen voor een type extensie. Wil je dat jouw webshop zo goed mogelijk vindbaar is kan je ook verschillende domeinnamen met verschillende extensies vastleggen. Hierdoor is de webshop op verschillende domeinnamen vindbaar. Er is niet daarom niet een extensie die de beste is. Afhankelijk van jouw doelgroep en je doelstellingen moet je kijken welke domeinnaam extensie het beste past bij de webshop.

Goede domeinnaam is belangrijk voor SEO - MKB Webpartner

Veel ondernemers zullen denken dat een domeinnaam met als extensie .nl of .com beter als een van de nieuwe domein extensies als .audio. Maar is dit ook echt zo? Dit is nog lastig te zeggen omdat er met de nieuwe domeinnaam extensies nog weinig is gewerkt. Echter is wel te zien dat de huidige internet gebruiker als ze zoeken naar een bedrijf niet de volledige URL intypt maar de bedrijfsnaam. Hier komt de internet gebruiker uit op een pagina van Google waar vervolgens op de link van het desbetreffende bedrijf wordt geklikt.

Voor meer informatie neem contact op.