Een goede landingspagina schrijven

Allereerst wat is een landingspagina. Dit is een webpagina waarbij je via advertenties, mailing, social media of printuitingen mensen naar toe stuurt. Een pagina om op te landen is een pagina waar de bezoeker opkomt als ze naar een bepaald onderwerp zoekt. Een landingspagina wordt gemaakt om een bezoeker tot een bepaalde actie aan te zetten. Hierbij kan gedacht worden aan een inschrijving voor een nieuwsbrief, verkopen van producten of het downloaden van een brochure.  Een goede landingspagina bestaat uit een viertal elementen waaruit het moet bestaan.

Sluit goed aan op de verwachting

Een bezoeker van de landingspagina is op deze pagina gekomen omdat zij/hij opzoek zijn naar een bepaalde dienst/product of informatie. De bezoeker komt met een bepaalde verwachting naar de landingspagina. Om ervoor te zorgen dat de bezoeker niet gelijk weg klikt moet de pagina goed aansluiten op de verwachting van de bezoeker.

Het is van belangrijk dat de titel en de intro direct aansluiten op de verwachting om de aandacht van de bezoeker te behouden. Dit verminderd het bounce percentage.  De voordelen van een landingspagina - MKB Webpartner

Focus

Een goede pagina geeft in 1 oogopslag een boodschap. De landingspagina moet simpel, overzichtelijk en geconcentreerd zijn op 1 boodschap. Wilt de bezoeker zich inschrijven voor de nieuwsletter is het belangrijk dat de focus van de landingspagina ligt op de nieuwsletter en geen andere informatie weergeeft.

Neemt risico’s weg

Een goede pagina neemt de risico weg voor de bezoeker. Dit kan door de juiste informatie te geven waarna zij opzoek zijn. Naast de informatie vinden bezoekers het prettig om te zien dat er reviews zijn over bestaande klanten. Positieve reviews neemt een deel van de risico’s weg van de bezoeker.

Zet aan tot actie

Het doel is om bijvoorbeeld inschrijvingen te genereren of om producten/diensten te verkopen. Om dit te bereiken is het belangrijk om een call-to-action button op de landingspagina.

Meer weten over landingspagina’s: Neem contact op.