Voice-app Asisstent naar Nederland

Voice-app Asisstant naar Nederland

Google lanceert vandaag de voice-app Assistant in Nederland voor mobiele gebruikers.

De lancering in Nederland is onderdeel van een grotere Europese uitrol die deze weken zal plaatsvinden. Later zal ook Google Home worden geïntroduceerd. De marketing campagne voor Assistent zal hier waarschijnlijk mee samengaan.

Assistent wordt vanaf vandaag geïntroduceerd voor Android-toestellen die op versie 6 of hoger draaien. Via de home-knop zal de Assistent te benaderen zijn, of door gewoon “Ok Google” te zeggen. Voor iOS is een nieuwe app beschikbaar om Assistent te kunnen gebruiken. Tevens is de app geïntegreerd in populaire apps zoals Whatsapp, Spotify, Netflix en Youtube.

voiceapp assistant

E-commerce is op de Nederlandse markt met Assistant nog niet mogelijk. Winkelen op platforms zoals bol.com en Mediamarkt zal dus nog even op zich laten wachten.

Google Assistant zal eind 2018 uitgerold zijn in dertig talen en tachtig landen. Allemaal mogelijkgemaakt door jarenlange investeringen in natuurlijke taal-herkenning zoals ook de Google zoekmachine een semantische machine is geworden. Google zegt zelf dat er meer dan vijfduizend apparaten van derde partijen met Assistant overweg kunnen. Van koelkasten tot deurbellen. Wereldwijd miljoenen integraties!