Webshops zonder fysieke winkel doen het goed

Webshops zonder fysieke winkel doen het beter

Uit gegevens die zijn gepresenteerd door het CBS blijkt dat webshops die geen fysieke winkel hebben het goed doen. De omzet van deze webwinkels is in de afgelopen jaren flink gestegen. In het afgelopen jaar is er een omzet stijging gemeten van 23 procent. Het jaar daarvoor was er ook al een omzet stijging te zien van ruim 21 procent.

De cijfers zijn gebaseerd op alle maanden van 2016 met uitzondering van de maand december. In 2016 waren ongeveer 3200 webwinkels die geen fysieke winkel bezitten. Ten opzichte van het jaar daarvoor, is dit een stijging te zien van 10 procent. In de provincie Zuid-Holland is de grootste stijging te zien van het aantal webshops zonder fysieke winkel met ruim 12 procent. De provincie Zeeland komt op de laatste plek met een stijging van ruim 5 procent. De grootste stijging is te zien in het verkopen van kleding, huis- en tuinartikelen en voeding.

Naast de groei in de webwinkels is te zien dat consumenten steeds vaker online shoppen. In de groep van 65-75 jaar is de grootste stijging te zien.

Webshops zonder fysieke winkel | MKB Webpartner

Webshops zonder fysieke winkel doen het beter | Volg ons op Facebook | webwinkel beginnen